CUT HANDS @ GALERIE DIVUS

20. ledna 2012

Cut Hands je nový projekt Williama Bennetta, zakladatele Whitehouse a legendární postavy extrémní elektroniky. V Cut Hands spojil industrial s africkými tribal rytmy a vytvořil tak perfektní přemostění základní archetypální hudby do současného městského světa. Podobnou hudbu jsem hledal dlouho a tak trochu mě zaráží, že na stejném konceptu neexistuje spousta projektů už dávno. Support Cut Hands tvořil noise/drone projekt S/M a společný set od DJ Aitcher Clarka & VJ Pleione, a to v režii Arkham Productions.

Večer byl poznamenaný několika faktory. V návaznosti na určité technické potíže hrál Bennett oproti plánu jako první, S/M hráli do zbytečně rozsvíceného sálu, na závěrečný set Clarka ke své škodě téměř nikdo nevydržel a obecně bylo lidí méně, než by produkci i sálu galerie Divus slušelo. S/M svým skřípavým drone mohli dobře uvést náladu a Bennett i Clark (ten zvláště v druhé půlce setu) by si zasloužili rozpohybovanější taneční party. V Divusu jsem si vzpomněl na poslední pražské vystoupení Venetian Snares, které mělo přesně to, co tomuto večeru scházelo - perfektně gradující dramaturgii, stroboskop do černého sálu a mosh pit pod pódiem.

Nicméně ačkoli jsem si odnesl pocit ne zcela využitého potenciálu (je třeba říct, že většina vytýkaného byla mimo vliv kohokoli zúčastněného), nemyslím, že někdo své účasti litoval - obsah produkce ani její zvuk k tomu nedával důvod. Organizátorům patří velké díky i přes mé držkování.

Cut Hands @ Galerie Divus #1

Cut Hands @ Galerie Divus #2

Cut Hands @ Galerie Divus #3

Cut Hands @ Galerie Divus #4

S/M @ Galerie Divus #1

S/M @ Galerie Divus #2

S/M @ Galerie Divus #3

DJ Aitcher Clark & VJ Pleione @ Galerie Divus

Galerie Divus